Nederlandse Liederen

Ingediend door admin op zo, 06/03/2012 - 18:45

Juist in de periode 1880-1940 is een schat aan schitterende liederen overgeleverd waarvan veel volledig onbekend is. De selectie op deze cd legt daarvan zowel wat betreft schoonheid als onbekendheid op onmiskenbare wijze getuigenis af.

De cd bevat voor het merendeel volkomen onbekende liedkunst. Alleen de liederen die de componist Alphons Diepenbrock naliet genieten enige bekendheid. Componisten als Bernard Wagenaar, Louis Victor Saar, Anny Mesritz van Velthuysen en Bertha Frensel Wegener-Koopman zijn vrijwel vergeten. Niettemin geven hun liederen blijk van groot vakmanschap en inspiratie en zijn ze minstens verrassend te noemen. Het is ook interessant dat in de muziek van Wagenaar en Saar zoveel Amerikaanse invloeden te horen zijn. Nederlandse Liederen (front)

De liederen worden uitgevoerd door de mezzo-sopraan Elisabeth von Magnus en de pianist Jacob Bogaart. Elisabeth von Magnus en Jacob Bogaart zijn musici van naam en internationale reputatie. Zij hebben samen talrijke tournees gemaakt en zijn buiten Nederland misschien wel bekender dan hier. Bij een van de liederen werkt ook de bekende celliste Quirine Viersen mee. Nederlandse Liederen (achterzijde)

Nederlandse Liederen beluister fragment
1. Bertha Frensel Wegener-Koopman: Ein St√ľndchen lang
9. Alphons Diepenbrock: Berceuse
10. Bernard Wagenaar: At Dusk 
20. Anny Mesritz van Velthuysen: Adieu

De CD is te bestellen in de webwinkel.