Röntgen op Radio 4

Ingediend door admin op do, 07/26/2012 - 23:00

In het radioprogramma Muziekwijzer van omroep Max gaat Edwin Rutten met musici en luisteraars op ontdekkingstocht door de klassieke muziek. Er worden verbanden gelegd tussen bekende en onbekende muziekwerken. In week 31 (30 juli t/m 3 augustus) zal Julius Röntgen jr. dagelijks om omstreeks 13.30 uur over onder meer een aantal composities van zijn grootvader Julius Röntgen vertellen. Het archief van zijn grootvader wordt beheerd in het NMI. Aandacht zal ook besteed worden aan de benarde situatie van het NMI en het belang van de collectie voor het Nederlands muziekleven.

Het cd-label CPO brengt in nauwe samenwerking met het NMI het volledige symfonische oeuvre en de soloconcerten van Röntgen uit. De reeds verschenen cd's zijn verkrijgbaar in de webwinkel. Tevens te koop in de webwinkel zijn cd's met kamermuziek van Röntgen, uitgebracht door diverse andere labels, en een aantal door het NMI uitgegeven bladmuziekuitgaven.

In 2010 is een website over het leven en werk van Julius Röntgen online gegaan. Deze website is tot stand gebracht in een samenwerking tussen de Vereniging van Familieleden van Julius Röntgen en het NMI.

Uitzending Muziekwijzer
Iedere werkdag
13.00 - 15.00 uur
Radio 4

Edwin Rutten

27 juli 2012