Drie vrienden: avond van de samenwerking

Ingediend door admin op zo, 10/25/2015 - 17:04

De Willem Mengelberg Society nodigt u met veel genoegen uit voor deze bijzondere bijeenkomst op vrijdagavond 27 november 2015 om 20.15 u. in de Arnold Schönbergzaal van het Koninklijk Conservatorium, Juliana van Stolberglaan 1 in Den Haag (op loopafstand van NS-station Den Haag Centraal).

Dit evenement is een gemeenschappelijke manifestatie van het Koninklijk Conservatorium (deze avond onze gastheer), de Willem Mengelberg Society en de Gustav Mahler Stichting.

Programma

1. Opening door Anthony Zielhorst, Hoofd Muziek van de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium.

2. Spreker en moderator Leo Samama verbindt de wereld van Diepenbrock met die van Mengelberg en Mahler – en ook met die van Debussy, Badings en Brandts Buys – in een inleiding getiteld: “Drie Vrienden”. 

Musicoloog Leo Samama heeft in de wereld van de klassieke muziek een zeer bekende en vertrouwde naam. Van zijn hand verscheen een groot aantal boeken, waaronder het standaardwerk Nederlandse muziek in de 20e eeuw, Entartete Muziek, Verboden muziek tijdens het nazi-bewind en recent zijn biografie Alphons Diepenbrock, Componist van het Vocale.

3. Concert door leerlingen van de School voor Jong Talent. Concertprogramma (pdf)

4. Piz Amalia Musik Festival (film)
In het Zwitserse Engadin vond dit jaar de première plaats van dit festival voor jong Nederlands en Zwitsers muzikaal talent. Onderdeel vormde een optreden in de kapel van de hooggelegen Chasa Mengelberg.

De toegang is in principe gratis. Met het Koninklijk Conservatorium is echter afgesproken dat de WMS, ter bestrijding van de kosten, Vrienden en gasten vragen om een vrijwillige bijdrage van € 10. U kunt zich voor deze avond aanmelden door dit bedrag over te maken naar: 
IBAN NL36 INGB 0006 1486 87 t.n.v. Willem Mengelberg Society o.v.v. 27 november 2015 en het aantal personen.

25 oktober 2015