150 jaar Vereniging van Nederlandse Muziekgeschiedenis

Ingediend door Paula op vr, 10/12/2018 - 14:03

 De KVNM maakte het werk van Nederlandse componisten als Josquin Desprez, Obrecht, Ockeghem en  Sweelinck voor onderzoek en uitvoering beschikbaar, publiceerde talrijke monografieën over het Nederlandse muziekleven en is uitgever van het belangrijkste Nederlandse muziekwetenschappelijke tijdschrift, het TVNM. Samen met de initiatie van de leerstoel muziekwetenschap in Utrecht – leverde de KVNM een essentiële bijdrage aan het onderzoek naar Nederlands muzikaal erfgoed.

Tot en met 24 november is de tentoonstelling Van Sweelinck tot Diepenbrock. 150 jaar KVNM in de Universiteitsbibliotheek, Drift 27 in Utrecht te zien, samen met de documentaire 150 jaar KVNM – Een zoektocht naar schatten uit het verleden van Jochem van der Heide. De documentaire is ook online te bekijken.


Van 19 t/m 24 november vindt in Utrecht een feestweek plaats met de presentatie van het boek Muziek in de Republiek van Rudolf Rasch, het jubileumnummer van TVNM, verschillende concerten en tot besluit het internationale congres Musicological Societies as Intermediaries between Society, Musical Life and Academia (22-24 november). Alle activiteiten zijn openbaar toegankelijk.

Kijk voor het overzicht op onze jubileumwebsite: http://jubileum.kvnm.nl/

Afbeelding
Van Sweelinck tot Diepenbrock - 150 jaar KVNM