Concerten van het Nederlands Muziek Instituut najaar 2018

Ingediend door Paula op vr, 07/06/2018 - 10:52

In samenwerking met de Haagse Kunstkring organiseert het NMI dit najaar drie concerten met als motto: Muziek uit de schaduw.

Het gaat hierbij om weinig bekende muziek, in hoofdzaak afkomstig uit de collecties van het NMI, en die het verdient om (weer) eens te worden gehoord. De Haagse Kunstkring geeft met haar ambiance een mooie gelegenheid om daar op drie zondagochtenden van te genieten. Duur van de concerten ruim een uur. Toegang gratis. Vrije gift aan de uitgang.

De concertdata:

Zondag 23 september, aanvang 12.00:  muziek rond componist Ab van Duuren, werken van Ab van Duuren, Alexander Voormolen en Cor Kuiler, uitgevoerd door Pauline Oostenrijk (hobo), Peter le Feber (althobo), Daniel van der Hoeven (piano)

 

Zondag 21 oktober, aanvang 12.00 uur:muziek van Dick van der Ven (in 2016 overleden Haagse pianist en componist), uitgevoerd door Pauline Oostenrijk (hobo) en Klaas Trapman (piano).

 

Zondag 25 november, aanvang 12.00 uur:

'Robert Schumann - Johannes Verhulst : een innige vriendschap': liederen en pianomuziek van Verhulst en Schumann, uitgevoerd door mezzosopraan Franciska Dukel, die zichzelf aan de piano begeleidt en solo-pianowerken speelt!

 

Locatie: Haagse Kunstkring, Denneweg 64, 2514 CJ Den Haag

Afbeelding
Johannes Verhulst