Concertserie 'Muziek uit de schaduw'

Ingediend door Paula op vr, 09/06/2019 - 14:43

Nieuwe serie concerten door het Nederlands Muziek Instituut i.s.m. de Haagse Kunstkring, 'Muziek uit de schaduw', op zondagen om 12:00 uur, Denneweg 64, 2514 CJ Den Haag

29 September
Franciska Dukel, mezzosopraan en pianiste: 'revancheconcert' met werken van Robert en Clara Schumann en Johannes Verhulst.

Vorig jaar moest de soliste vanwege ziekte helaas verstek laten gaan. Dit concert is dus een inhaalslag, want het programma gaat eigenlijk over de vriendschap tussen het echtpaar Schumann en Johannes Verhulst. Hun vriendschap kreeg zo rond 1839 vorm, toen Verhulst in Leipzig studeerde.

20 Oktober
Laura de Lange, piano, Toon Bierman, piano, Martha Bosch, sopraan: werken van Samuel en Daniel de Lange.

Pianiste Laura de Lange speelt samen met Toon Bierman een vierhandig werk van Samuel de Lange en begeleidt Martha Bosch in liederen van de gebroeders De Lange. Laura is een verre verwant van Samuel en Daniel die alle uit Rotterdam kwamen en zonen van de organist Samuel de Lange sr. die in het Rotterdamse muziekleven een voorname plaats innam. Beide zonen lieten uitgebreide oeuvres na, reisden voor concerten door Europa en werkten in verschillende Europese muziekcentra. Daniel werkte ook jarenlang in Amsterdam en Samuel dirigeerde jaren de Toonkunstafdeling in Den Haag. Hun prachtige muziek is een grote verrassing.

24 November
Renate Arends, sopraan en Henk Mak van Dijk, piano: Indische muziek.

23 Februari 2020
Heleen Kuiper, viool en Henk Mak van Dijk, piano: vioolsonates van Pierre Donk en Gerrit Jan van Eijken.

29 maart 2020
Vincent Kusters, bariton en Reinild Mees, piano: liederen van Catharina van Rennes, Johan Wagenaar, Willem Mengelberg, Andrée Bonhomme en Carl Smulders.

Afbeelding
Johannes Verhulst