De broers Samuel en Daniël de Lange en hun vriend Johannes Brahms

Ingediend door Paula op di, 10/08/2019 - 09:53

In de concertserie 'Muziek uit de schaduw'

Zondag 20 Oktober, 12:00
Laura de Lange, piano, Toon Bierman, piano, Martha Bosch, sopraan: werken van Samuel en Daniel de Lange.

Pianiste Laura de Lange speelt samen met Toon Bierman een vierhandig werk van Samuel de Lange en begeleidt Martha Bosch in liederen van de gebroeders De Lange. Laura is een verre verwant van Samuel en Daniel die alle uit Rotterdam kwamen en zonen van de organist Samuel de Lange sr. die in het Rotterdamse muziekleven een voorname plaats innam. Beide zonen lieten uitgebreide oeuvres na, reisden voor concerten door Europa en werkten in verschillende Europese muziekcentra. Daniel werkte ook jarenlang in Amsterdam en Samuel dirigeerde jaren de Toonkunstafdeling in Den Haag. Hun prachtige muziek is een grote verrassing.

Op het programma o.m.:  Samuel de Lange jr.: Charakterstücke (quatre mains), liederen op Franse teksten, Daniel de Lange een werk voor quatre mains, liederen op Franse teksten, Joh. Brahms en de broers De Lange: liederen op Duitse teksten

Laura de Lange (piano) leidt de muziek van het concert in.

De nieuwe concertserie 'Muziek uit de schaduw' is een samenwerking tussen het Nederlands Muziek Instituut en de Haagse Kunstkring. De concerten vinden plaats op de Denneweg 64, 2514 CJ Den Haag.

Afbeelding
Daniël de Lange