Prijzen voor jong talent

Ingediend door Paula op vr, 09/20/2019 - 14:59

Op zaterdag 7 september j.l. heeft het Nederlands Muziek Instituut, uit handen van directeur Frits Zwart, prijzen uitgereikt voor de beste vertolking van Nederlandse werken bij het Ambitus Concours in Rotterdam. Op 7 september was de finale in de Grote of St. Laurenskerk in Rotterdam, nadat eerder op verschillende plaatsen voorrondes waren gehouden.

Rik Melissant (20) en Auke Kieviet (18) kregen beiden, naast de eerste prijs in hun categorie, ook de prijs van het Nederlands Muziek Instituut (NMI) ter waarde van 750 euro. Zij kregen die op grond van hun vertolking van muziek van Th. Lemckert en Marius Monnikendam. Thirsa Brokking won de eerste prijs in categorie A. De jury werd gevormd door de organisten Leo van Doeselaar (voorzitter), Wolfgang Baumgratz (Dld.), Theo Jellema en Jan Hage.

Negen finalisten namen het in de Rotterdamse Laurenskerk verdeeld over drie categorieën tegen elkaar op: categorie A (amateurs tot en met 14 jaar), categorie B (amateurs tot en met 20 jaar) en categorie C (orgelstudenten aan het conservatorium). Het ging om: Thirsa Brokking, Leanne Pul en Casper Struijk (categorie A), Auke Kieviet, Steven Knieriem en Jaap de Vos (categorie B), Francesca Ajossa, Diederik Blankesteijn en Rik Melissant (categorie C).

Het Ambitus Orgelconcours wil de jonge organisten in binnen- en buitenland de kans geven hun muzikale talenten nog eerder verder te ontwikkelen én de grote rijkdom aan Nederlandse orgels in de schijnwerpers zetten.Deze tweede editie is georganiseerd in nauwe samenwerking met de afdeling Klassieke Muziek van Codarts (het Rotterdams conservatorium).

Foto: Pieter Baak, Den Haag. No copyright
v.l.n.r. Thirsa Brokking, Auke Kieviet en Rik Melissant

 

Afbeelding
v.l.n.r. Thirsa Brokking, Auke Kieviet, Rik Melissant