De muzikale nalatenschap van René Samson

Ingediend door Paula op vr, 10/16/2020 - 15:29

De muzikale nalatenschap van René Samson

Het is bijna een jaar geleden dat componist René Samson volkomen onverwacht overleed. Hij liet een rijk en omvangrijk oeuvre na, de neerslag van ruim dertig jaar componeren: koorwerken, muziektheater, en veel instrumentale en vocale kamermuziek.

De afgelopen maanden is door nabestaanden, vrienden en musici hard gewerkt om de muzikale nalatenschap van René Samson te conserveren en toegankelijk te maken. Het gehele oeuvre is geïnventariseerd en gedigitaliseerd. De gedigitaliseerde bladmuziek is overgedragen aan Donemus en wordt geleidelijk gepubliceerd op de website van Donemus. Verder is het papieren archief (de manuscripten en andere documenten) overgedragen aan het Nederlands Muziek Instituut (onderdeel van het Haags Gemeentearchief. [zie doorklik naar de aanwinsten]  Op de website renesamson.nl vindt u uitvoerige informatie over René Samson en zijn muziek, alsook over uitvoeringen daarvan.

Op 30 oktober 2020 gaat ‘We 'll never let you down’ in prémière. René kon voor deze kameropera alleen het derde bedrijf voltooien. Na zijn overlijden werden het eerste en tweede bedrijf door Mathilde Wantenaar en Max Knigge gecomponeerd.

Op 28 oktober om 20:15 uur: livestream 'We'll never let you down', opera over celliste Jacqueline du Pré.