Databanken en e-tijdschriften (full text)

Om hiervoor toegang te krijgen dient u te beschikken over een jaarpas. Deze dienst is ook op afstand (via internet) beschikbaar. U wordt in dat geval gevraagd apart in te loggen.

De lijst hieronder is slechts een kleine selectie van beschikbare bestanden. Voor het volledige overzicht gaat u naar de Digitale Bibliotheek van de KB. Onder full-text zoeken vindt u o.m. de tijdschrift-bestanden JSTOR, PAO en Muse, en het e-book-bestand EBL.

Naslagwerken  
Oxford Music Online
(voorheen New Grove Online)
Belangrijke naslagwerken op het gebied van de muziekwetenschap, waaronder The New Grove.
   
Tijdschriften  
JSTOR Arts & Sciences II & III Ruim 400 digitaal toegankelijke tijdschriften waaronder veel op het gebied van muziek.
e-Tijdschriften Muziek Overzicht van digitaal toegankelijke tijdschriften op het gebied van muziek.
   
Catalogi en bibliografieën  
RILM Abstracts of music literature Deze internationale bibliografie geeft een overzicht van literatuur die sinds 1967 is verschenen over muziek. Daarbij gaat het om titels van monografieën, dissertaties, artikelen uit tijdschriften, festschriften, congresbundels en essaybundels. Alle titels zijn voorzien van abstracts. Ook wordt verwezen naar recensies van bovengenoemde publicaties, bladmuziekedities en cd's.
RISM Database met beschrijvingen van circa 700.000 muziekbronnen, met name handschriften, volgens wetenschappelijke criteria. De handschriften bevinden zich in honderden biliotheken en archieven overal ter wereld.
Picarta Collecties van meer dan 600 Nederlandse bibliotheken.
Online Contents Inhoudsopgaven van bijna 15.000 tijdschriften op alle wetenschapsgebieden.
STCN Nederlandse retrospectieve bibliografie 1540-1800. Beschrijvingen van boeken die tot 1800 in Nederland zijn verschenen, en van alle boeken die buiten Nederland in de Nederlandse taal zijn gepubliceerd. De STCN wordt gemaakt op basis van de collecties van bibliotheken in en buiten Nederland, waaronder het NMI.
   
Kranten  
Krantenbank
(Lexis Nexis)
De dagelijks geactualiseerde digitale archieven van diverse dagbladen en tijdschriften, vanaf begin jaren 90: Nederlandse dagbladen, en sinds augustus 2008 ook regionale nieuws- en dagbladen, vakbladen en opiniebladen in Nederland.