archieven.jpg

Agenda's en kalenders

Het NMI werkt al een aantal jaren samen met Bekking & Blitz, uitgevers in Amersfoort. Deze uitgeverij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van museale en historische uitgaven. De uitgeverij maakt onder andere prachtige reproducties van schilder- , prentkunst en fotografie en verwerkt die in kalenders, agenda's, kaarten en papeterie. Daarnaast worden boeken uitgegeven op het gebied van kunst, cultuur en geschiedenis.

Met gebruikmaking van het bijzondere illustratiemateriaal uit de collecties van het NMI verschijnt sinds 2008 jaarlijks een muziekagenda. De afgebeelde documenten (53 per agenda) zijn ontleend aan de talrijke archieven, de bibliotheek en de overige collecties van het instituut. Ook zijn er twee kalenders verschenen; een over Gustav Mahler (2011) en een over Vrouwen in de Muziek (2012).


Agenda 2013

Agenda 2013 De agenda 2013 bevat prachtige afbeeldingen uit de collecties van het NMI. Opgenomen zijn foto's van onder meer foto's van de pianiste Fania Shapiro, cellist Gérard Hekking, componiste en pianiste Henriëtte Bosmans, dirigent Willem Kes en vele anderen. Ook bijzondere titelpagina's, oude drukken en fraai ontworpen omslagen van programmaboekjes sieren deze fraaie agenda.

Op de voorkant de violiste Erna Rubinstein (1903-1966). Zij gold als wonderkind en werd toen ze al wat ouder was door Willem Mengelberg als protégé meegenomen naar Amerika om daar als soliste op te treden.

niet meer verkrijgbaar
   

Agenda 2012

Agenda 2012De agenda 2012 bevat prachtige afbeeldingen uit de collecties van het NMI, onder meer foto’s van César Franck, Igor Stravinsky, Yehudi Menuhin, Piet Ketting en Aafje Heynis. Op de voorkant de violist Jaap Kunst (1891-1960).


niet meer verkrijgbaar
   

Kalender 2012 - Vrouwen & Muziek

Kalender 2012 Muziekkalender met thema 'Vrouwen & Muziek'.

De kalender is speciaal gewijd aan bijzondere musiciennes. Opgenomen zijn foto's van onder meer harpiste Rosa Spier en sopraan Julia Culp.

niet meer verkrijgbaar
   

Agenda 2011

Agenda 2011Jaaragenda met bijzondere afbeeldingen uit de collecties van het NMI.

Opgenomen zijn o.a. foto's van de componisten Gustav Mahler (afgebeeld op de voorkant) en Sergei Bortkiewicz, de pianiste Clara Schumann, de dirigenten Wouter Hutschenruyter en Cornelis Dopper. Ook bijzondere titelpagina's, oude drukken en een manuscript van Julius Röntgen sieren deze fraaie agenda.


niet meer verkrijgbaar
   

Kalender 2011 - Gustav Mahler

Gustav Mahler kalender 2011Maandkalender met foto's uit de collectie van het NMI, uitgegeven ter gelegenheid van het Mahlerjaar 2011.

Dankzij de enthousiaste inzet van Willem Mengelberg kwam Mahler drie maal naar Amsterdam: in 1903, 1906 en 1909. Sindsdien heeft Mahler vaste plaats in het Nederlandse muziekleven. De kalender bevat bijzondere foto's van Mahler in Nederland, zoals van een uitje naar het het Noordzeestrand in gezelschap van o.a. Alphons Diepenbrock en Willem Mengelberg, een portret gemaakt in het Concertgebouw, en een getekend portret door Jan Toorop. Ook bevat de kalender reproducties uit Mengelbergs directiepartituren.

niet meer verkrijgbaar
   

Agenda 2010

Agenda 2010Jaaragenda met bijzondere afbeeldingen uit de collecties van het NMI.

Opgenomen zijn o.a. foto's van de componisten Edvard Grieg, Jan Brandts Buys, de dirigenten Ernest Bour en Eduard van Beinum, de violist Jacques Thibaud (afgebeeld op de voorkant), de claveciniste Wanda Landowska, en vele anderen.

niet meer verkrijgbaar
   

Agenda 2009

Agenda 2009Jaaragenda met bijzondere afbeeldingen uit de collecties van het NMI.

niet meer verkrijgbaar
   

Agenda 2008

agenda2008Jaaragenda met bijzondere afbeeldingen uit de collecties van het NMI.

niet meer verkrijgbaar