archieven.jpg

Fonds op naam

Met een Fonds op Naam kunt u op een structurele manier uw betrokkenheid bij het Nederlands Muziek Instituut en haar doelen tot uitdrukking brengen. U bepaalt zelf de naam van het Fonds, bijvoorbeeld uw familienaam, of uw bedrijfsnaam of anderszins.

Wat is een fonds op naam?
Een Fonds op Naam biedt de mogelijkheid het NMI op een bijzondere manier te ondersteunen. U kunt al een Fonds op Naam oprichten vanaf 30.000 euro. U bepaalt in overleg met het NMI de naam van het Fonds, het doel en de voorwaarden.

Een Fonds op Naam kan worden opgericht met een eenmalige schenking of een periodieke schenking (lijfrenteschenking) of met een (deel van een) nalatenschap. Een Fonds op Naam is geen aparte rechtspersoon, maar wel een apart en herkenbaar Fonds. Dit Fonds wordt ondergebracht bij de Stichting Nederlands Muziek Instituut. Als beheerder van het Fonds houdt het NMI u desgewenst nauwkeurig op de hoogte van de bestedingen die uit het Fonds zijn gedaan en over de voortgang van uw project.

Belastingvoordeel
De stichting Nederlands Muziek Instituut, waar het Fonds op Naam wordt ondergebracht, is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en vrijgesteld van schenkingsbelasting en successiebelasting. Dit betekent dat er geen belasting wordt geheven over de vermogensoverdracht.

U kunt uw belastingvoordeel vergroten door het startkapitaal van een Fonds op Naam uit te keren in de vorm van een lijfrente, verdeeld over ten minste vijf jaren. De inleg is dan volledig aftrekbaar voor de inkomensbelasting.

Particulieren, stichtingen of bedrijven
Particulieren kunnen een Fonds op Naam instellen, maar ook stichtingen en bedrijven. U kunt ook een bedrag door anderen laten bijstorten zodra een fonds in het leven is geroepen.

Contact
Aarzelt u niet om contact op te nemen wanneer u specifieke vragen of wensen heeft, of een afspraak wilt maken om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 070-3533292 of via Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken