archieven.jpg

Nalaten

Het is mogelijk om het NMI bij testament te benoemen tot (mede-)erfgenaam. U bepaalt dan aan welke doelen of projecten uw nalatenschap wordt besteed. Zo kunnen nieuwe generaties muziekliefhebbers, musici, studenten en wetenschappers blijven rekenen op uw steun.

Legaat of erfstelling
Een legaat biedt de mogelijk om een bedrag of een bepaald goed na te laten aan het NMI. Met een legaat kunt u ook uw eigen Fonds op Naam aanvullen.

Wanneer u een percentage van uw erfenis aan het NMI wilt nalaten, kunt u gebruikmaken van een erfstelling.

Belastingvoordeel
Het NMI is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en vrijgesteld van schenkingsbelasting en successierecht over de vermogensoverdracht. Uw erfenis of legaat komt zo volledig ten goede aan het door u gekozen doel.

Met algemene vragen over nalatenschappen kunt u terecht bij de Notaristelefoon (0900 - 346 93 93, elke werkdag van 9.00 tot 14.00 uur) of op internet: notaris.nl.

Contact
Er zijn verschillende manieren waarop u via een testament kunt nalaten aan het NMI. Wij bespreken graag met u de diverse mogelijkheden. Voor een persoonlijk gesprek kunt u contact met ons opnemen, op telefoonnummer 070-3533292 of via Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken