leosmit.jpg

Studie- en leeszaal

Helaas beschikt het NMI niet meer over een eigen leeszaal. Alle boeken uit de open opstelling zijn verhuisd naar het depot, en moeten nu via de catalogus aangevraagd worden. De balie bevindt zich nu in de studiezaal van het Haags Gemeentearchief. De openingstijden van de bibliotheek zijn: dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00-16.00 uur.

Er is geen mogelijkheid meer om zelf fotokopieën te maken. Wel kunnen kopieën in opdracht gemaakt worden à € 0,30 per A4 pagina. Een kleine hoeveelheid kan ter plekke gemaakt worden, bij grotere aantallen zullen de kopieën pas later opgehaald kunnen worden. Een andere mogelijkheid is om het materiaal (zonder flits) zelf te fotograferen of te scannen met een smartphone of iPad. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

De microfiches zijn vrij raadpleegbaar in de studiezaal van het HGA. De openingstijden van de studiezaal zijn: maandag t/m vrijdag 9.00 - 16.00 uur. Zie: www.gemeentearchief.denhaag.nl

Inzage van archieven vindt eveneens in de studiezaal plaats, maar alleen op afspraak. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Afspraken kunnen gemaakt worden via Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken .

   

Lid worden

Het NMI is toegankelijk voor iedereen. Via de website kunt u al gebruik maken van een aantal diensten van het NMI. Als u ingeschreven bent als lid, kunt u zelf boeken aanvragen via de bibliotheekcatalogus. Voor inzage in de archieven dient altijd aan afspraak te worden gemaakt. Tijdens de openingstijden van de NMI balie kunt u zich als lid inschrijven. U heeft daarbij een geldig legitimatiebewijs nodig. Lidmaatschap is gratis.

Lees meer

   

Lenen en verlengen

Aanvragen
Als u ingeschreven bent bij de NMI balie in het HGA, kunt u via de catalogus publicaties uit de bibliotheek opvragen uit het magazijn, reserveren en in veel gevallen ook lenen. Voor de bijzondere collectieonderdelen gelden speciale regels ten aanzien van toegankelijkheid en aanvragen.

Lees meer

   

Verlengen

Verlengen van geleende boeken kunt u online doen via de bibliotheekcatalogus. U kunt hier ook bekijken welke boeken u heeft geleend.

Lees meer

   

Reproducties

Deze pagina zal binnenkort herzien worden.

U kunt gebruik maken van diverse diensten om kopieën of reproducties van materiaal uit de collecties van het NMI aan te vragen. Reproductiemogelijkheden en bijbehorende prijzen vindt u bij Tarieven.

Lees meer

   

Tarieven

Deze pagina zal binnenkort herzien worden.

Een overzicht van de tarieven die het NMI hanteert.

Lees meer