leosmit.jpg

Studie- en leeszaal

Het NMI beschikt niet over een eigen leeszaal. De balie van de NMI bibliotheek bevindt zich in de studiezaal van het Haags Gemeentearchief. Een beperkt aantal naslagwerken staan hier in de open opstelling. De openingstijden van de bibliotheek zijn: dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00-16.00 uur.

Inzage van archieven vindt eveneens in de studiezaal plaats, maar alleen op afspraak. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Afspraken kunnen gemaakt worden via Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

U kunt zelf geen fotokopieën te maken. Wel kunnen kopieën in opdracht gemaakt worden à € 0,30 per A4 pagina. Een kleine hoeveelheid kan ter plekke gemaakt worden, bij grotere aantallen zullen de kopieën pas later opgehaald kunnen worden. Een andere mogelijkheid is om het materiaal (zonder flits) zelf te fotograferen of te scannen met een smartphone of iPad. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

De microfiches zijn vrij raadpleegbaar in de studiezaal van het HGA. De openingstijden van de studiezaal zijn: maandag t/m vrijdag 9.00 - 16.00 uur. Zie: www.gemeentearchief.denhaag.nl


   

Lid worden

Het NMI is toegankelijk voor iedereen. Als u ingeschreven bent als lid, kunt u zelf boeken en bladmuziek aanvragen via de bibliotheekcatalogus. Tijdens de openingstijden van de NMI balie kunt u zich als lid inschrijven. U heeft daarbij een geldig legitimatiebewijs nodig. Het lidmaatschap is gratis.

Voor inzage in de archieven dient altijd van tevoren een afspraak te worden gemaakt. Inzage van gereserveerd materiaal vindt plaats in de studiezaal van het HGA. U meldt zich bij de balie van het HGA. Ook hier wordt u bij een eerste bezoek ingeschreven en geldt een legitimatieplicht.

Lees meer

   

Lenen en verlengen

Aanvragen
Als u ingeschreven bent bij de NMI balie in het HGA, kunt u via de catalogus publicaties uit de bibliotheek opvragen uit het magazijn, reserveren en in sommige gevallen ook lenen. Voor de bijzondere collectieonderdelen gelden speciale regels ten aanzien van toegankelijkheid en aanvragen.

Lees meer

   

Verlengen

Verlengen van geleende boeken kunt u online doen via de bibliotheekcatalogus. U kunt hier ook bekijken welke boeken u heeft geleend.

Lees meer

   

Reproducties

Lees meer

   

Tarieven


Lees meer