leosmit.jpg

Studie- en leeszaal

Helaas beschikt het NMI niet meer over een eigen leeszaal. Alle boeken uit de open opstelling zijn verhuisd naar het depot, en moeten nu via de catalogus aangevraagd worden. De balie bevindt zich nu in de studiezaal van het Haags Gemeentearchief. De openingstijden van de bibliotheek zijn: dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00-16.00 uur.

Er is geen mogelijkheid meer om zelf fotokopieën te maken. Wel kunnen kopieën in opdracht gemaakt worden à € 0,30 per A4 pagina. Een kleine hoeveelheid kan ter plekke gemaakt worden, bij grotere aantallen zullen de kopieën pas later opgehaald kunnen worden. Een andere mogelijkheid is om het materiaal (zonder flits) zelf te fotograferen of te scannen met een smartphone of iPad. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

De microfiches zijn vrij raadpleegbaar in de studiezaal van het HGA. De openingstijden van de studiezaal zijn: maandag t/m vrijdag 9.00 - 16.00 uur. Zie: www.gemeentearchief.denhaag.nl

Inzage van archieven vindt eveneens in de studiezaal plaats, maar alleen op afspraak. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Afspraken kunnen gemaakt worden via Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken .