uitgaven.jpg

CD/DVD

In 2002 is het NMI gestart met het produceren van cd's waarbij de muziek en / of de opnamen afkomstig zijn uit de archieven van het instituut.

Lees meer


Boeken

Zelfstandig of in samenwerking met andere organisaties heeft het NMI diverse boeken uitgebracht. Hieronder een overzicht.

Lees meer


Bladmuziek

Het NMI geeft sinds enkele jaren in samenwerking met uitgeverij Donemus (MCN) op regelmatige basis bladmuziek uit van kamermuziekwerken. Het gaat hierbij in de meeste gevallen om nooit eerder in druk verschenen composities van Nederlandse componisten waarvan het NMI een archief beheert.

Lees meer


Mens en melodie

Vanaf medio 2007 tot eind 2009 leverde het NMI een vaste bijdrage aan het tijdschrift Mens en melodie. Deze bijdragen waren terug te vinden in het katern Podium van dit tijdschrift.

Lees meer


Akkoord Magazine

Vanaf september 2009 tot 2013 leverde het NMI een vaste bijdrage aan Akkoord Magazine, het tijdschrift voor amateurmusici. In elk nummer werd een onbekende of nooit eerder uitgegeven compositie gepubliceerd afkomstig uit de archieven van het NMI. Als service wordt de bladmuziek digitaal aangeboden.

Lees meer


Diversen

Bijdragen van medewerkers van het NMI aan diverse publicaties, waarin de collecties van het NMI aan bod komen. Een aantal artikelen is vrij te downloaden als pdf.

Lees meer