Terug naar overzicht

Uw zoekacties: Buma/Stemra
3342-01 Buma/Stemra ( Haags Gemeentearchief )
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Organisatieontwikkeling
Archief
Openbaarheid
Noten
Inventaris
2. Taken
2.3 Contact met andere organisaties
2.3.1 Contact met Nederlandse organisaties
2.3.1.11 Stichting Bfo, Centrum voor Nederlandse Muziek, en voorgangers
3342-01 Buma/Stemra
1. Inventaris
2. Taken
2.3 Contact met andere organisaties
2.3.1 Contact met Nederlandse organisaties
2.3.1.11
Stichting Bfo, Centrum voor Nederlandse Muziek, en voorgangers
NB:
Bij de oprichting in 1975 kreeg dit fonds de naam Stichting Het Buma-Fonds. De naam werd nadien ook vaak aaneen geschreven als Bumafonds of Buma-fonds. Het fonds ontstond uit de Stichting Cultuur Fonds Buma en de Stichting Nederlandse Muziekbelangen (SNMB) die beiden werden gesteund met geld uit de 10 procent inhouding op de toekomende rechten omwille van de culturele taak van de Buma. De SNMB stond weer in relatie met de Stichting Donemus en het Comité Maneto. In 1983 werd de naam van het Buma-Fonds gewijzigd in Bfo. Doel bleef de promotie van Nederlandse muziek in binnen- en buitenland. In het binnenland werd daartoe samengewerkt met de Stichting Conamus, in het buitenland met de Stichting Gaudeamus.
SNMB en CFB komen voor in de verzamelinventaris van gedeponeerde archieven. Het CFB-hoofdstuk loopt met de correspondentie zonder toelichting door tot in 1977 wanneer er al twee jaar sprake is van het Buma-Fonds.
Organisatie: Haags Gemeentearchief